Zwembad, whirlpool en kinderbad, concept en realisatie technische installatie – Lommel

In het midden van een Limburgse groene oase ligt Blauwe Meer, een van de grootste en drukst bezochte vakantieparken van België. Jaarlijks brengen enkele duizenden toeristen hier hun vakantie of (verlengd) weekend door. Diverse faciliteiten maken het park tot een plek waar jong en oud altíjd iets kunnen beleven. Waterpartijen als een meer, indoor zwembaden en een whirlpool horen daar dus zeker bij.

Deze waterfaciliteiten ontvangen zóveel recreanten dat de waterkwaliteit aan de allerhoogste kwaliteitsstandaarden moet voldoen. Die standaarden zitten vervat in de Vlarem II-regelgeving en worden streng gecontroleerd door diverse officiële agentschappen, instanties en inspecties.

h2eau kreeg als opdracht om te assisteren bij de bouw van de binnenzwembaden en whirlpool, maar vooral om de technische ruimte (waterbehandeling en technische installatie) te herdenken en te realiseren. Omwille van het bezoekersvolume en de bezoekfrequentie, opteerde h2eau ervoor om 3 aparte waterbehandelingssystemen te voorzien. Zo werden voor het zwembad, het kinderbad en de whirlpool aparte circuits gebouwd om tal van zekerheden te realiseren:

  1. continue bedrijfszekerheid
  2. hoge performantie
  3. constante optimale waterkwaliteit
  4. perfect management van de hele installatie

Ook de glijbanen werden voorzien van een aparte installatie voor de continue waterstroom.

Technische fiche

  • voor professionals

  • afmeting: 11 x 14m
  • type: openbaar skimmerbad
  • optie: led verlichting, kinderbad, glijbanen en whirlpool