De wereld mooier maken, daar zetten we ons bij h2eau graag voor in. Dat komt letterlijk tot uiting in onze unieke droomzwembaden en wellnessfaciliteiten, maar er is meer. Want als we onze creaties met een maatschappelijk verantwoorde touch kunnen realiseren, dan voelt dat voor ons des te beter. Dan biedt ons werk pure meerwaarde. Daarom hier in de kijker: ons partnership met De Brug.

De Brug is een maatwerkbedrijf in Mortsel dat boeiend werk biedt aan mensen met een arbeidsbeperking. Er zijn zo’n 360 medewerkers aan de slag op hun afdelingen industrie, montage en verpakking. Binnen het industriële segment is er ook een samenwerking met h2eau, met name rond hout- en metaalbewerking.

Sociaal bewustzijn

Hoe het ooit begon? h2eau zaakvoerster Hilde is 15 jaar coördinator geweest van De Kobbe, de vrijetijdswerking van De Brug. Toen h2eau begon te groeien, werd Hilde steeds meer de backbone van echtgenoot en drijvende kracht achter h2eau, Steven. Vandaag leidt Hilde onze administratieve en creatieve afdeling. Ondanks het feit dat ze geen tijd meer heeft om ook nog bij De Brug te werken, draagt ze de organisatie een heel warm hart toe. De band wordt heel levendig gehouden, want Hilde en Steven vertrouwen voor bepaalde projecten op de talenten van De Brug.

Marc De Preter, Gedelegeerd Bestuurder van De Brug: “Wij richten ons vooral op industriële toepassingen met hout- en metaalbewerking, spuiterij en stoffering, montage van displays, waterbehandelingstoestellen en koelinstallaties, alsook manuele als machinale verpakkingen en de logistieke afhandeling. Onze mensen zijn daarin getraind en worden door een hoofdwerkleider bijgestaan. Onze aanpak verenigt kwaliteit, duurzaamheid en sociaal bewustzijn. Vele bedrijven zijn ondertussen fan en klant, en onze medewerkers zijn heel fier op elk project. De samenwerking met h2eau situeert zich veelal op onze metaalafdeling, waar Steven regelmatig aanklopt voor roestvrij staal in diverse legeringen en een stukje houtbewerking. Hij zou overal kunnen inkopen, maar hij weet dat de kwaliteit die wij leveren zeer goed is. Hilde en Steven vinden het ook belangrijk om de lokale economie te ondersteunen, en zeker projecten met een sociale inslag. Daar zijn wij heel dankbaar voor.”

Een Whirlpool specialleke

Onlangs nog realiseerde De Brug de bekisting van een Whirlpool op maat, de binnenmal voor de kuip waarop vervolgens beton gegoten kon worden. Van tekening tot uitvoering dachten de medewerkers mee.

Jan Lenaerts, Tekenaar op de metaalafdeling van De Brug: “Steven is zijn plannen met ons komen bespreken. Ik zorg er gewoonlijk voor dat dergelijke schetsen binnen het team gemakkelijk te interpreteren zijn en ik laat onze mensen vervolgens frezen en opbouwen. Het project an sich werd als heel plezant ervaren, al geldt dat voor alle werken die we voor h2eau mogen doen. Frames en afkantprofielen voor zwembaden bijvoorbeeld, die maken wij ook. En Steven komt geregeld eens kijken, dat motiveert. Het zijn vaak speciallekes die ons worden toevertrouwd, echt tof. Voor ons mag die samenwerking nog heel lang duren. Hilde en Steven sponsoren ook ons Sinterklaasfeest. Ja ja, ze zijn altijd nabij – heel blij met die band.”

Weten hoe h2eau jou kan helpen?