Goed is niet goed genoeg voor h2eau systems. Wie met ons samenwerkt, weet dat. Klant of leverancier, wij gaan voor exclusiviteit en topkwaliteit over de ganse lijn. En doorheen de jaren hebben we rondom ons partners verzameld met dezelfde missie en visie. Zo’n kruisbestuiving van expertise werkt. In dat kader stellen we je graag voor aan Christel Broux van SEM Waterbehandeling.

Aangenaam Christel. Wie of wat is SEM Waterbehandeling?

“Idem dito. Wij zijn sinds 1992 gespecialiseerd in waterbehandelingstechnieken voor zwembaden, drink- en proceswater en inmiddels uitgegroeid tot de referentie in ons vakgebied. Onafhankelijk advies en praktische oplossingen voor een perfecte waterkwaliteit conform de reguliere wetgevingen voor publieke toepassingen, onze dada. Mensen onderschatten dat belang. We ontwikkelen en fabriceren ook meet- en regelsystemen, handmeters, slangenpompen en flowmeters. Installeren doen we niet zelf, dat gebeurt via een zorgvuldig uitgebouwd netwerk van vakkundige installateurs en zwembadbouwers in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Canada. En h2eau is in dat kader een bijzondere klant voor ons.”

Mooi verhaal. Hoe ziet de samenwerking met h2eau er dan uit?

“Zo’n 10 jaar geleden heb ik Steven leren kennen. Toen was h2eau nog een kleinere zwembadbouwer en nog niet actief in het publieke zwembadsegment. Doorheen de jaren heb ik h2eau fameus zien groeien, ook richting professionele markt. Steven en team pakken het heel goed aan, met technische expertise die je niet vaak tegenkomt. Jullie servicegehalte is groots, bovenop het feit dat jullie uiteraard zwembadparels bouwen. En ik ben blij en trots dat wij van SEM Waterbehandeling mogen bijdragen aan dat succes. We hebben jullie de eerste stappen in de publieke wereld helpen zetten.”

Hoe vul jij die ondersteuning concreet in?

“In het begin maakte ik vooral de technische tekeningen voor de installaties, nu is het geëvolueerd naar het verifiëren van gegevens. Denk aan de berekening van filter- en leidingdiameters, de pompgrafiek, de perfecte doorstroming en veel meer. In feite alle ins & outs waarop je moet letten om een goede waterkwaliteit te hebben en de waterbalans te monitoren. Ondertussen heeft Steven zelf die kennis in huis en neemt hij bij ons vooral materialen af. Hij apprecieert onze kwaliteit – onze producten zijn gekend in de markt en worden o.a. gebruikt bij Center Parcs en Plopsaland.”

Welke meerwaarde biedt SEM Waterbehandeling?

“We geven ook professionele cursussen waterbehandeling aan onze afnemers. We leren hun wat van belang is bij de bouw van het zwembad, alles over doorstroming en sturing, de regels van de kunst omtrent leidingen, filters, tegenspoelen, flow meting en veel meer. Met als doel: zwembaden bouwen die lang meegaan. Betekent ook dat als er nieuwe medewerkers starten bij h2eau, wij die mee kunnen en mogen opleiden.”

Welke boodschap wil je nog graag meegeven?

“Als je een zwembad wil laten installeren: watch out. En als je al een zwembad hebt, laat de waterkwaliteit dan maar eens goed controleren. In publieke toepassingen ben je natuurlijk gebonden aan de plaatselijk geldende wetgeving, daar is er sowieso monitoring. Maar als particulier weet je niet wat je krijgt, er zijn veel cowboys op de markt. Ga je in zee met h2eau, dan kan je op je 2 oren slapen. Het voorbije decennium heb ik gezien wat dat team in zijn mars heeft, hoe correct alles verloopt en wat het eindresultaat voor jaren is. En zo is een zwembad van h2eau de trots van iedere eigenaar, pure levenskwaliteit!”

Hoe zit het met jouw zwembad(plannen)?