Logeren in een stijlvol hotel met dito wellness – een verademing. En al helemaal als je weet dat je in een superclean zwembad zwemt dat op het vlak van onderhoud telkens de beste beurt krijgt. Zo’n bad reinigt zich niet vanzelf, om over de zwembadtechnieken nog maar te zwijgen. Bij Hotel Vé is dat prima geregeld. Zij kiezen al jaren voor h2eau systems.

Hotel Vé is een 4*-designhotel op het gezelligste pleintje van Mechelen: de Vismarkt. Hier kan je logeren en genieten in voormalige fabriekspanden met een uniek karakter, gekruid met moderne architectuur en hedendaagse luxe. De persoonlijke aanpak, mooie setting en een heerlijke wellness zorgen voor een bijzondere ervaring.

Waterbehandelingstechnieken & onderhoud

Je hebt het goed gelezen: mét wellness. Het zwembad met jetstream, 2 sauna’s, een Turks stoombad en een jacuzzi vormen samen een oase van luxe en rust in de stad. En als hoteleigenaar wil je dit alles uiteraard subliem onderhouden.

Luc Verschueren van Hotel Vé: “Voor ons zwembad waren we enkele jaren geleden op zoek naar een toegewijde partner mét technische kennis omtrent waterbehandelingstechnieken. Van andere hoteleigenaars en B&B’s hoorden we dat ze zeer tevreden waren over h2eau. Zaakvoerder Steven kwam langs en sindsdien loopt de samenwerking prima, nu al ruim 4 jaar. Onze nood ligt vooral in de opvolging van het zwembad en bijhorend onderhoud.”

Optimale zwembadwaarden

Voorheen werkte de zwembadreiniging met zoutelektrolyse. Zo’n systeem scheidt natrium van chloride om het zwembadwater te desinfecteren. Maar dat liep niet altijd helemaal goed.

Luc: “De zwembadtechnieken staan in de kelder. Vroeger moest ik op een dag 2 of 3 keer naar beneden omdat er al eens iets misliep. Als eigenaar dien ik het altijd op te volgen, maar te veel is te veel. Sinds h2eau aan zet is, is het leven voor mij veel aangenamer. h2eau adviseerde ons over te schakelen op een systeem op basis van chloor. Met een zwembad van 4 op 8 meter en een diepte van 1 meter kunnen zwembadwaarden bij veelvuldig gebruik al eens schommelen, maar door het chloorsysteem blijven ze zeer stabiel. Ideaal is dat. Om de 14 dagen komt er ook een medewerker van h2eau langs voor het zwembadonderhoud. Zeer blij zijn wij met die ontzorging. En we krijgen er ook nog eens duurzaamheidstips bovenop. Zo kunnen onze hotelgasten nog vele jaren volop genieten van het zwembad.”

Hoeveel punten wij bij h2eau krijgen van Luc? “Een 10/10. De strakke service is schitterend. Steven is een straffe vakman en een aangename mens. h2eau is dé expert in waterbehandelingstechnieken, exact wat de hospitality markt nodig heeft. Het is ook duidelijk dat jullie de bedrijfswaarden en kennis goed doorgeven aan jullie personeel. Voor het zwembadonderhoud is collega Robin aan zet en ook hij weet perfect waarover hij spreekt. Doen jullie goed.”

Het is de waarheid: een mooi en kwaliteitsvol zwembad begint bij doordachte technieken en degelijk onderhoud. Daar pluk jij als wellnesscentrum, hotel of B&B de vruchten van. h2eau is voorkeurpartner voor zwembadinstallaties die aan de strengste reglementeringen voldoen. Groots in service en met de voetjes op de grond doen we onze klanten uitblinken.

Ook jouw wellness & zwembad naar een hoger niveau tillen?